חוק העונשין יצר מנגנון ולפיו גזירת עונש לאחר הרשעת נאשם במשפט פלילי יבוצע על ידי השופט בשלושה שלבים:

שלב ראשון בגזירת העונש – מיפוי העבירות

בשלב הראשון לגזירת עונש במשפט פלילי יבחן בית המשפט שהרשיע בפלילים את דינו של הנאשם בכמה עבירות הורשע הנאשם ויבדוק האם העבירות מהוות אירוע יחיד או שמדובר במספר אירועים שונים ונפרדים אחד מן השני.

אם מדובר במספר אירועים שונים על בית המשפט לגזור עונש נפרד לכל אחד מן האירועים או להעניש את הנאשם בעונש כולל לכל האירועים.

שלב שני בגזירת העונש – מתחם העונש

בשלב השני לגזירת העונש יקבע בית המשפט את מתחם העונש ההולם לעבירות שבהן הורשע הנאשם ובעשותו כן יתחשב בית המשפט המשפט בשלושה מדדים:

א. מהו הערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה הפלילית ומה מידת הפגיעה באותו ערך חברתי.

ב. מהי מדיניות הענישה הנהוגה במקרים דומים.

ג. נסיבות ביצוע העבירה.

שלב שלישי בגזירת העונש – נסיבות אישיות

בשלב השלישי יבחן בית המשפט את הנסיבות שאינן נוגעות לביצוע העבירה הפלילית שבה הורשע הנאשם אלא יתייחס לנסיבותיו האישיות של המורשע, דרך חייו וסיכוייו להשתקם תוך מתן משקל לאינטרס הציבורי בהגנה על שלום הציבור בעת גזירת עונשו של המורשע.

ישנם שיקולים רבים שאותם בוחן בית המשפט בבואו לגזור עונשו של מורשע בפלילים, אם הנך זקוק/ה לייעוץ משפטי בטרם גזירת דין פלילי או לאחריו לצורך בחינת ערעור על פסק דין של בית משפט פנה למשרד עורכי הדין הפליליים שלנו על מנת שנעזור לך

עו”ד ניר רוטנברג
כותב המאמר: עו”ד ניר רוטנברג

חבר לשכת עורכי הדין משנת 1997, התמחה אצל עו”ד דן אבי יצחק. עורך דין פלילי ניר רוטנברג עוסק במשפט פלילי למעלה מ20 שנה הינו מוותיקי עורכי הדין הפליליים בארץ וטיפל בתיקים פליליים מורכבים מאוד, בארץ ובחו”ל.

לייעוץ מהיר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    תחזרו אליי

    תפריט נגישות

    ×