חבר לשכת עורכי הדין משנת 1997, התמחה אצל עו”ד דן אבי יצחק. עורך דין פלילי ניר רוטנברג עוסק במשפט פלילי למעלה מ20 שנה הינו מוותיקי עורכי הדין הפליליים בארץ וטיפל בתיקים פליליים מורכבים מאוד, בארץ ובחו”ל.
כתב אישום אלימות במשפחה הוא מסמך משפטי שבו הפרקליטות טוענת כי אדם ביצע עבירה של אלימות במשפחה. כתב אישום זה מוגש לבית המשפט, והוא מהווה את הבסיס למשפט הפלילי של הנאשם. עבירות אלימות במשפחה מוגנות בחוק העונשין הישראלי בסעיף 380 וכללות עבירות תקיפה, איומים, כליאת שווא, הטרדה מינית ועוד.
ביטול כתב אישום אלימות במשפחה הוא אירוע משפטי נדיר באופן יחסי. המשמעות המשפטית של ביטול כתב אישום אלימות במשפחה הינה שהמאשימה (התביעה) חוזרת בה מכתב האישום ומודיעה לבית המשפט כי היא אינה עומדת על הרשעת הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
חשוב לציין כי התביעה אינה חוזרת בה מכתבי אישום מיוזמתה, אלא כתוצאה מקבלת טענות משפטיות מהותיות של הסניגור. לכן, ככל שהסתבכתם באלימות במשפחה והוגש נגדכם כתב אישום, מומלץ להתייעץ בדחיפות עם עורך דין אלימות במשפחה מנוסה שידע לזהות ולהתמקד בנקודות החשובות שעוזרות לכם ובכך יגדיל את הסיכוי לביטול כתב האישום.
אם בת הזוג מעוניינת לבטל את התלונה במשטרה, היא יכולה לעשות זאת בכל עת. עליה לפנות לתחנת המשטרה שבה הגישה את התלונה ולהודיע על רצונה לבטל אותה.
המשטרה לא חייבת לקבל את בקשתה של בת הזוג לבטל את התלונה. המשטרה תבחן את הבקשה ותחליט אם יש בסיס להמשיך בחקירה. אם המשטרה מחליטה לסגור את התיק, היא תודיע על כך לבית המשפט. בית המשפט יורה על מחיקת התלונה מהתיק.
אם המשטרה מחליטה להמשיך בחקירה, היא תוכל להגיש כתב אישום נגד בן הזוג, גם אם בת הזוג חזרה בה מהתלונה.חשוב לציין כי גם אם בת הזוג ביטלה את התלונה, האירוע עדיין יכול להיחשב כעבירה. אם בן הזוג יפגין אלימות כלפי בת הזוג בעתיד, הוא יוכל להיות מואשם באותה עבירה, גם אם אין נגדו תלונה במשטרה.