מהו צו למניעת הטרדה מאיימת 

צו למניעת הטרדה מאיימת ניתן בבית המשפט מכח החוק למניעת הטרדה מאיימת כשהבסיס לחוק זה הוא הגנה על כל אדם מפגיעה בידי אדם אחר שנוקט כנגדו בהטרדה מאיימת או פגיעה בגופו.

בתי המשפט נזהרים בטרם נותנים צו לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת שכן צו שכזה יש בו כדי לפגוע בזכויותיו של הפרט במדינה דמוקרטית, כך שצו הטרדה מאיימת יכול לפגוע בזכות הקניין, חופש התנועה של האדם וחופש הביטוי שלו.

מתי ינתן צו למניעת הטרדה מאיימת

ראשית, בית המשפט מברר את נסיבות האירוע ומשנקבע כי בוצעה הטרדה מאיימת כנגד מבקש הצו , בוחן בית המשפט שני אספקטים מצטברים

א. האם המטריד ביצע הטרדה או איומים בעבר כלפי מבקש הצו.

ב. האם ניתן להסיק כי הוא ימשיך להטריד ויפגע שוב במבקש.

בהתמלא שני תנאים אלו ולאחר שבית המשפט מפעיל שיקול דעת באשר לסמיכות הזמנים בין הגשת הבקשה ולמועד ההטרדה והאיום וכמו כן ובוחן האם הצו למניעת הטרדה מאיימת אינו פוגע בדרך בלתי שקולה ומידתית בזכויותיו של ״המטריד״.

שיקולי בית המשפט

בית המשפט יבדוק האם דרגת ההטרדה של המבקש שקולה אל מול הפגיעה בזכויות היסוד של המטריד כך שככל שדרגת ההטרדה והאיומים יהיו קשים יותר כך תפחת בעיני בית המשפט רמת הפגיעה בזכויותיו של המטריד ואותו העקרון יעבוד גם בצורה הפוכה.

מאזן ההסתברויות לצורך הוכחת הטענות כנגד מטריד בבקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת הנו כפי שנדרש במשפט אזרחי ואינו מגיע לרמת ההוכחה הנדרשת במשפט פלילי ודווקא משום כך יזהר בית המשפט בבואו לפגוע בזכויותיו של אדם שנטען כי הוא מטריד ומאיים.

אם אתם חשים מוטרדים או מאוימים על ידי שכןבן זוג לשעבר או חבר לשעבר אל תשארו לבד! כעורכי דין פליליים יש לנו נסיון רב בהוצאת צווים למניעת הטרדה ופעולות משפטיות נוספות כנגד אלו שפוגעים בכם.

עו”ד ניר רוטנברג
כותב המאמר: עו”ד ניר רוטנברג

חבר לשכת עורכי הדין משנת 1997, התמחה אצל עו”ד דן אבי יצחק. עורך דין פלילי ניר רוטנברג עוסק במשפט פלילי למעלה מ20 שנה הינו מוותיקי עורכי הדין הפליליים בארץ וטיפל בתיקים פליליים מורכבים מאוד, בארץ ובחו”ל.

לייעוץ מהיר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    תחזרו אליי

    תפריט נגישות

    ×