מערכת המשפט הפלילי לפי הדין הגרמני

מערכת המשפט הפלילי הגרמני מבוססת על עקרון שלטון החוק והפרדת הרשויות. תיקים פליליים מטופלים בבתי משפט עצמאיים והתביעה מתבצעת על ידי פרקליטות המדינה. מערכת המשפט מחולקת לשני ענפים עיקריים: השיפוט הפלילי הרגיל ותחום השיפוט הפלילי המיוחד. הסמכות הפלילית הרגילה עוסקת בעבירות פליליות כלליות, ואילו הסמכות הפלילית המיוחדת עוסקת בעבירות ספציפיות כגון אלו המבוצעות על ידי פקידי ציבור או הקשורות לכלכלה. העונש על פשעים יכול לנוע בין קנסות למאסר. משך המאסר יכול להשתנות בהתאם לחומרת הפשע.

מהי רמת ההוכחה הנדרשת לצורך הרשעה בפלילים בגרמניה?

בגרמניה, נאשם יכול להיות מורשע בפשע אם התביעה מצליחה להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר בבית משפט. ההליך המשפטי מתחיל בדרך כלל בחקירה של המשטרה, במהלכה המשטרה ורשויות החקירה אוספים ראיות ומראיינים עדים. אם המשטרה סבורה שיש די ראיות להאשמת חשוד, היא תעביר את התיק לפרקליטות המדינה, אשר תחליט אם להביא את התיק לדין.
במהלך המשפט תביא הפרקליטות ראיות ותזמן עדים בניסיון להוכיח את אשמתו של הנאשם. כמו כן, תהיה להגנה הזדמנות להציג ראיות ולזמן עדים כדי להפריך את עניינה של התביעה. לאחר מכן השופט או חבר המושבעים ישקלו את כל הראיות ויקבלו החלטה לגבי אשמתו או חפותו של הנאשם.
במידה והנאשם יימצא אשם, השופט יקבע עונש הולם. הנחיות גזר הדין בגרמניה לוקחות בחשבון את חומרת הפשע, הרישום הפלילי הקודם של הנאשם וגורמים רלוונטיים נוספים.
חשוב לציין שבחוק הגרמני אדם נחשב חף מפשע עד שהוכחה אשמתו.

מה רמת הענישה בגרמניה?

בגרמניה, רמת הענישה על פשעים נקבעת לפי חומרת העבירה והעבר הפלילי הקודם של העבריין. צורות הענישה הנפוצות ביותר על עבירות פליליות בגרמניה הן קנסות ומאסר.
קנסות מוטלים בדרך כלל על עבירות פחות חמורות כמו עבירות תנועה או עבירות רכוש קלות. גובה הקנס נקבע על ידי השופט ויכול להשתנות בהתאם לנסיבות המקרה.
מאסר הוא צורת הענישה החמורה ביותר בגרמניה ומוטלת בדרך כלל על פשעים חמורים יותר כגון עבירות אלימות, סחר בסמים ופשעי צווארון לבן. אורך עונש המאסר נקבע על ידי השופט ויכול לנוע בין מספר חודשים למאסר עולם. הנחיות גזר הדין לוקחות בחשבון את חומרת הפשע, עבר פלילי קודם של העבריין וגורמים רלוונטיים נוספים.
צורות אחרות של ענישה שניתן להטיל בגרמניה כוללות עבודות שירות, מאסר על תנאי וניטור אלקטרוני. במקרים מסוימים, שופט עשוי גם להורות לעבריין מורשע לעבור טיפול או טיפול במסגרת עונשו.
חשוב לציין שמערכת המשפט הגרמנית שמה דגש חזק על שיקום ושילובם מחדש של עבריינים בחברה.

מהי רמת הענישה הפלילית בגרמניה על עבירות הונאה?

בגרמניה, רמת הענישה על עבירות הונאה יכולה להשתנות בהתאם לנסיבות הספציפיות של המקרה ולחומרת ההונאה. העונש על הונאה יכול לנוע בין קנסות למאסר.
עבירות הונאה הכוללות סכום כסף קטן יחסית או שבוצעו על ידי עבריינים ראשונים עלולות לגרור קנס או מאסר על תנאי. כך למשל, אדם שעובר עבירת הונאה פשוטה כמו מעילה בסכום כסף קטן ממעבידו עלול לקנוס או לחייב בעבודות שירות.
אם ההונאה היא חמורה יותר במהותה, כמו הונאה כספית בקנה מידה גדול, עלול העבריין לעונש מאסר ארוך יותר. למשל, עבריין שמבצע הונאה רחבת היקף בהיקף של מיליוני יורו, עלול לעמוד בפני עונשי מאסר של מספר שנים ואף מאסר עולם.
בנוסף, הענישה על הונאה במערכת המשפט הגרמנית לוקחת בחשבון גם את הרישום הפלילי הקודם של העבריין, מידת התכנון והכוונה המוקדמת, מספר הקורבנות שנפגעו וכמות הנזק שנגרם.
חשוב לציין שמערכת המשפט הגרמנית שמה דגש חזק על פיצוי הנזק שנגרם והשבת הרווח הכספי שהושג במרמה. לפיכך, בנוסף לקנסות או מאסר, ניתן לחייב את העבריין בתשלום פיצויים לנפגעי המרמה או לפצותם על כל נזק שנגרם להם.

הונאת קריפטו בגרמניה וכיצד מערכת המשפט הפלילית מתייחסת לעבירות קריפטו?

מערכת המשפט הגרמנית מתייחסת לפשעים הכוללים הונאה במסגרת שימוש במטבעות קריפטוגרפיים באופן דומה ליחס שניתן להונאות ופשעים פיננסיים מסורתיים ובכלל זה הלבנת הון, הונאה ופעילויות לא חוקיות כמו סחר בסמים ופריצה.
הרשות הפדרלית הפיננסית הגרמנית (BaFin) אחראית לרגולציה ולפיקוח על השימוש במטבעות קריפטוגרפיים במדינה, ועובדת עם רשויות אכיפת החוק כדי לחקור ולהעמיד לדין פעילויות לא חוקיות הקשורות למטבעות דיגיטליים. עונשים על פשעים הקשורים לקריפטו יכולים לכלול קנסות ומאסר בהתאם לחומרת העבירה וההונאה.
בשנים האחרונות, הוקם בעיר באמברג בגרמניה מערך משפטי ואכיפתי עצום שנועד לבלום את הונאות הקריפטו שמתבצעות כנגד אזרחי גרמניה ובמסגרת זו נעצרו עובדים ומנהלים במוקדים שונים בעולם ובאירופה.
גרמניה ביצעה מעצרים ובקשות הסגרה בישראל, בולגריה, לטביה ומדינות רבות שבהן פעלו מוקדים טלפונים ומכירות שפגעו באזרחי גרמניה ונגזרו שנות מאסר כנגד עובדים ומעורבים בפעילות זו.
אנו, במשרד עורך דין רוטנברג מייצגים נאשמים וחשודים רבים שנעצרו במסגרת זו והצלחנו לייצר מתווה ענישתי קל ביותר לאלו שמצליחים להוכיח שבמסגרת עבודתם ופעילותם לא היו מודעים למרכיב ההונאה במסגרת המוקד הטלפוני.

הסגרה מישראל לגרמניה- הסכם הסגרה

תהליך ההסגרה מישראל לגרמניה נשלט על ידי אמנת ההסגרה הדו-צדדית בין שתי המדינות, וכן על-ידי חוקים הפנים-ישראליים והגרמניים. האמנה מתארת את התנאים שבהם אדם יכול להימסר על ידי מדינה אחת לאחרת לצורך העמדה לדין או לריצוי עונש.
התהליך מתחיל בדרך כלל בבקשה להסגרה מהרשויות בגרמניה לרשויות הישראליות. על הבקשה לכלול ראיה לאשמתו של האדם וצו למעצרו.
לאחר קבלת הבקשה, הרשויות הישראליות בשיתוף הפרקליטות הבינלאומית בירושלים, יערכו חקירה משלהן כדי לקבוע האם האדם כשיר להסגרה. אם כן, האדם ייעצר ויובא בפני שופט לדיון בהסגרה.

לאחר מכן יחליט השופט האם להיעתר לבקשת ההסגרה כשהגורמים שנלקחים בחשבון כוללים את חומרת הפשע, הסבירות למשפט הוגן בגרמניה, והאם האדם יעמוד בפני טיפול לא אנושי אם יוסגר.
אם השופט ייעתר לבקשת ההסגרה, האדם יימסר לרשויות בגרמניה. אם הבקשה תידחה, האדם ישוחרר.
חשוב לציין כי הליך ההסגרה יכול להיות ארוך ומורכב ולעיתים קרובות ניתן להגיע להסדר טיעון עם הרשויות הגרמניות לצורך סיום ההליך באופן מקל ביותר.

מעצר בית בגרמניה

בגרמניה, מעצר בית הוא סוג של ענישה חלופית לריצוי מאסר. היא מאפשרת לעבריין לרצות את עונשו בזמן שהותו במקום מגוריו, תוך הגבלות ותנאים מסוימים. הגבלות אלו עשויות לכלול ניטור אלקטרוני, צ'ק-אין קבוע אצל קצין מבחן ועוצר. מעצר בית משמש בדרך כלל לפשעים לא אלימים וניתן להורות על ידי שופט כעונש עצמאי או כתנאי למאסר על תנאי כך שאדם שנעצר יכול להיות משוחרר להמשך המעצר בביתו ולחילופין גם אדם שנגזר עונשו יכול לרצות את עונשו במסגרת מעצר בית בהתאם לנסיבות.

עורך דין מומחה בברלין ובגרמניה

אנו במשרד עורך דין רוטנברג מתמחים שנים רבות במשפט הפלילי הבינלאומי ומעניקים ייצוג וליווי לחשודים ונאשמים במסגרת המשפט הפלילי בישראל ובעולם כולו.
במסגרת זו, יצרנו קשרים מיוחדים בפרקליטות הגרמנית ובמערכת המשפט הפלילית הגרמנית ואנו מלווים נאשמים וחשודים במסגרת בקשות הסגרה וצווי מעצר בינלאומיים של האינטרפול וגרמניה מרגע המעצר ועד לסיום ההליך הפלילי.
אם הנך זקוק לייעוץ וייצוג במשפט פלילי בינלאומי תוכל לפנות אלינו באופן מיידי.
office@crime-law.co.il
+972506942192

עו”ד ניר רוטנברג
כותב המאמר: עו”ד ניר רוטנברג

חבר לשכת עורכי הדין משנת 1997, התמחה אצל עו”ד דן אבי יצחק. עורך דין פלילי ניר רוטנברג עוסק במשפט פלילי למעלה מ20 שנה הינו מוותיקי עורכי הדין הפליליים בארץ וטיפל בתיקים פליליים מורכבים מאוד, בארץ ובחו”ל.

לייעוץ מהיר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    תחזרו אליי

    תפריט נגישות

    ×